Pagatavošana
20 min.Nepieciešams:
- 4 olu dzeltenumi
- 300 ml piens (karsts)
- 300 ml saldā krējuma 35 %
- 7 tējk. cukura
- 4.5 ēd. k. kakao
- 25 g želatīna
- Vaniļas cukurs 2 tējk.
-
Olu dzeltenumus sakuļ ar kakao, pielej sakarsētu pienu.
-
Iemaisa iepriekš ar aukstu ūdeni pārlietu uz 5-10 minūtes uzbriedinātu želatīnu.
-
Kad masa sāk biezēt, pievieno un iemaisa ar cukuru un vaniļas cukuru saputotu saldo krējumu.
-
Lej masu traukā, liek ledusskapī un ļauj sastingt.
-
Vaniļas mērce
VANIĻAS MĒRCE
Nepiciešams:
-
- 300 ml piena
- 200 ml saldā krējuma
- 100 g cukura
- 4 olu dzeltenumi
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
-
Saputo olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru.
-
Pienu un saldo krējumu ielej katliņā.
-
Uzsilda pienu ar saldo krējumu un ielej mazliet no tā bļodā ar olām, visu laiku maisot.
-
Bļodas saturu ielej katliņā ar pienu un saldo krējumu, intensīvi maisot, kamēr sabiezē. Mērces temperatūra nedrīkst pārsniegt 84 grādu
GATAVO DESERTU PIRMS ĒŠANAS PĀRLEJ AR ĀBOLU SĪRUPU.