Samtaina bezē kūka ar kafijas krēmu, svaigajām ogām, bērza sīrupa mērci un šokolādes drumstalojumu

Samtaina bezē kūka ar kafijas krēmu, svaigajām ogām, bērza sīrupa mērci un šokolādes drumstalojumu

 

Sastāvdaļas

Bezē:

olu baltumi

220 g pūdercukurs

Krēmam:

150 ml saldais krējums

½ cukurs

1 TK vaniļas ekstrakts

ogas pēc izvēles (avenes, mellenes, jāņogas, zemenes)

 

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 150°C.

2. Izklāj divas cepamās pannas ar cepampapīru.

3. Olu baltumus ievieto tīrā un sausā bļodā. Olu baltumus kuļ ar mikseri, līdz sāk veidoties baltas putas. Pēc tam pakāpeniski pievieno cukuru, turpinot kult. Olbaltumu masu kuļ, līdz putas ir stingras un spīdīgas. Tas var aizņemt pat vairākas minūtes.

4. Pēc tam olbaltumu masu vai nu ar karoti izkārto apļos uz cepamā papīra tik, cik sanāk, vai dara to ar konditorejas tūtas palīdzību. Tad pavlovas sanāks ar skaistu maliņu – olbaltumu masu ievieto tūtā un izspiež nelielus gredzenus (apmēram 6).

5. Kad olbaltumu pamatnes sagatavotas, tās ievieto cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes, līdz olbaltumi sastinguši un iegūts skaists bezē. Krāsni izslēdz, atver durtiņas un ļauj pavlovām atdzist pilnībā.

6. Kamēr pavlovu pamatnes dziest, gatavo putukrējumu. Bļodā sakuļ saldo krējumu, kam pievienots kafiju (šķīstošo vai maltas pupiņas), cukurs un vaniļas ekstrakts. Puto tik ilgi, līdz iegūtas gaisīgas putas.

7. Kad bezē pamatnes atdzisušas, tām ar konditorejas tūtas palīdzību uzspiež putukrējuma masu. Virsū kārto notīrītas un sausas ogas, piemēram, jāņogas, mellenes, avenes un citas.

UN TO VISU PARLEJ  AR BERZU SĪRUPU

 

Recepte tapusi sadarbība ar Juri Sapožņikovu- Pētersonu. Pavāru no Raunas.

Pievienot komentāru

Lūdzu ņemiet vērā, ka komentāri tiks apstiprināti pirms publicēšanas.