Melnās jeb Beluga lēcas 300 gr
Kazas siers vai Fetas siers
Tomāti 2gb
Sīpols 1 gb
Ķiploka daiviņas 2 gb
Burkāni 2 gb
BIRZĪ ābolu sulas sīrups
Zaļās salātlapas pēc izvēles (rukola, spināti, biešu lapiņas vai citas)
Sāls
Liek vārīties lēcas, atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Paralēli sagriež sīpolu un ķiploku un liek cepties sviestā (var aizvietot ar cepamo eļļu). Plānās šķēlēs sagrieztu vai sarīvētu pievieno burkānu un sautē visu kopā, pievienojot ābolu sīrupu (apmēram 1 ē/k) un sāli. Sautē līdz burkāni kļūst mīksti. Tad pievieno novārītās melnās lēcas un gabaliņos sagrieztus tomātus. Visu apmaisa un ļauj dažas minūtes visam kopā pasautēties. Liek uz šķīvja, pievienojot rukolu, spinātus un/ vai biešu lapiņas ( jebkuri zaļie salāti pēc jūsu izvēles). Pa virsu saliek fetas vai kazas siera gabaliņus un pārlej ar nelielu daudzumu BIRZĪ ābolu sīrupa (līdzīgi kā salātiem pārlej balzamiko).
Gaļas mīļotājiem iesakām ēdienu papildināt ar pannā saceptām cauraudzīša (bekona) šķēlēm.
Šim ēdienam ļoti labi piestāv arī basmati rīsi, ja gribas palielināt ēdiena apjomu.