Grilēts ananass ar vīgriežu sīrupu
Sastāvdaļas:
1 vesels ananass
4 mazi bumbieri
100 ml vīgriežu sīrupa
½ tjk kanēļa
½ tjk Grand Marnier liķiera (var aizstāt ar konjaku vai brendiju)
Vaniļas saldējums
Pagatavošana:
Bumbierus nomizo un sagriež 2 cm lielos gabaliņos. Ananasu sagriež 4 daļās un izņem serdi,
nomizo un mīkstumu sagriež plāksnēs. Ananasa mizas izkārto uz grila un tām pa virsu saliek
ananasa šķēles un bumbieru gabaliņus. Grilē aptuveni 15 minūtes, līdz augļu mīkstums ir
karsts. Ik pa 5 minūtēm augļus ar pārtikas otu apsmērē ar vīgriežu sīrupu, kas samaisīts ar
kanēli un Grand Marnier liķieri.
Beigās augļus izkārto porcijās uz šķīvjiem kopā ar vaniļas saldējumu. Visu aplej ar atlikušo
maisījumu vīgriežu sīrupā.