Grilētas jēra ribiņas ar bērza sīrupu

Grilētas jēra ribiņas ar bērza sīrupu


Sastāvdaļas:
1 kg jēra ribas
Sauja svaiga rozmarīna
Neliela buntīte svaiga koriandra
1 t/k koriandra sēklu
4 ķiploka daiviņas
Rupjais sāls
Melnie pipari
1 L ieskābētas bērzu sulas (var aizstāt ar ābolu etiķi samaisītu ar ūdeni 1:1)
Bērzu sulu sīrups

Pagatavošana:
Visas garšvielas sasmalcina uz sajauc kopā- korandru smalki sakapā kopā ar visiem kātiņiem,
no rozmarīna izmanto tikai lapiņas, piparu, korandra sēklas un rupjo sāli saberž kopā piestā.
Nomizotu ķiploku izspiež caur ķiploku spiedi, visu samaisa un ierīvē jēra ribu. Aplej ar
ieskābētu bērzu sulu un notur marinēties ledusskapī uz visu nakti. Stundu pirms cepšanas
izņem no ledusskapja, lai riba sasiltu līdz istabas temperatūrai. Grilē no abām pusēm zem
vāka aptuveni 12 minūtes. Ja cep cepeškrāsnī, tad 200 C grādos apmēram stundu. Pirms
izņemšanas, noglazē ar bērza sulas sīrupu un cep vēl 5-10 minūtes, atkarībā no izvēlētā
cepšanas veida.
Pasniedz pārlejot ar bērza sulas sīrupu un svaigiem rukolas- spinātu salātiem.

Pievienot komentāru

Lūdzu ņemiet vērā, ka komentāri tiks apstiprināti pirms publicēšanas.