Sastāvdaļas:
- 600g cūkas fileja
- 1 ē/k olīveļļa
- 2 āboli
- 1 ķiploks
- 2 ē/k kļavu sīrups
- 1 ē/k baltais vai sarkanais balzāmetiķis
- 2 ē/k pilngraudu sinepes
Pagatavošana:
Cūkgaļu sagriež 3 cm šķēlēs. Uzkarsētā eļļā no abām pusēm apcep, ne ilgāk par 5 min. Izņem no pannas. Pannā liek nomizotus, sagrieztus ābolus, vāra 3-4 min, līdz mīksti. Pievieno 3 ē/k ūdens, saspiestas ķiploka daiviņas, kļavu sīrupu un etiķi. Ieliek gaļas šķēles, dažas minūtes maisa, līdz cūkgaļa ir gatava un mērce ir bieza un lipīga. Beigās iemaisa pilngraudu sinepes.