Ābolkūka ar rudzu miltiem un bērzu sulas sīrupu

Ābolkūka ar rudzu miltiem un bērzu sulas sīrupu

Sastāvdaļas:

4 olas

250 ml brūnā cukura

250 ml rudzu miltu

3 ēd/k bērzu sulas sīrupa

1 t/k malta kanēļa

½ t/k sodas

8 vidēja lieluma āboli

Pagatavošana:

Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Olas saputo ar cukuru un pievieno miltus, bērza sīrupu, kanēli un sodu. Visu sajauc un mīklā iemaisa sagrieztos ābolus. Pilda formā un cep 180C 30-40 minūtes. Gatavību pārbauda, koka iesmiņu iedurot kūkā, ja to izvelkot kociņš ir sauss, tad kūka ir gatava. Pasniedz siltu ar saldējumu vai putukrējumu, kam pāri pārliets bērzu sulas sīrups.

Pievienot komentāru

Lūdzu ņemiet vērā, ka komentāri tiks apstiprināti pirms publicēšanas.