Šokolādes un pekanriekstu tarte ar kļavu sīrupu

Šokolādes un pekanriekstu tarte ar kļavu sīrupu

Sastāvdaļas:

375 g smilšu mīkla

185 g tumšā šokolāde

50 g sviests

200 ml kļavu sīrups

4 sakultas olas

200 g veseli pekanrieksti vai valrieksti

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Tartes formā ierullē smilšu mīklu. Cep 20 min līdz kļūst zeltaina. Ūdens tvaikos izkausē šokolādi un sviestu. Sakuļ olas ar kļavu sīrupu, pievieno šokolādei, iemaisa lielāko daļu riekstu. Masu liek uz mīklas formā. Pa virsu liek atlikušos riekstus un cep vēl 30-40 min. Ja rieksti sāk brūnēt par ātru, apsedziet pannu ar foliju. Atdzesē un pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu.

Pievienot komentāru

Lūdzu ņemiet vērā, ka komentāri tiks apstiprināti pirms publicēšanas.