Šokolādes krēms ar vaniļas un ābola sīrupa mērci

Šokolādes krēms ar vaniļas un ābola sīrupa mērci

Pagatavošana

  20 min.
Nepieciešams:
  • 4 olu dzeltenumi
  • 300 ml piens (karsts)
  • 300 ml saldā krējuma 35 %
  • 7 tējk. cukura
  • 4.5 ēd. k. kakao
  • 25 g želatīna
  • Vaniļas cukurs 2 tējk.
  1. Olu dzeltenumus sakuļ ar kakao, pielej sakarsētu pienu.
  2. Iemaisa iepriekš ar aukstu ūdeni pārlietu uz 5-10 minūtes uzbriedinātu želatīnu.
  3. Kad masa sāk biezēt, pievieno un iemaisa ar cukuru un vaniļas cukuru saputotu saldo krējumu.
  4. Lej masu traukā, liek ledusskapī un ļauj sastingt.
  5. Vaniļas mērce

VANIĻAS MĒRCE

Nepiciešams:

    • 300 ml piena
    • 200 ml saldā krējuma
    • 100 g cukura
    • 4 olu dzeltenumi
    • 2 tējkarotes vaniļas cukura
    1. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru.
    2. Pienu un saldo krējumu ielej katliņā.
    3.  Uzsilda pienu ar saldo krējumu un ielej mazliet no tā bļodā ar olām, visu laiku maisot.
    4. Bļodas saturu ielej katliņā ar pienu un saldo krējumu, intensīvi maisot, kamēr sabiezē. Mērces temperatūra nedrīkst pārsniegt 84 grādu
GATAVO DESERTU PIRMS ĒŠANAS PĀRLEJ AR ĀBOLU SĪRUPU.

Pievienot komentāru

Lūdzu ņemiet vērā, ka komentāri tiks apstiprināti pirms publicēšanas.